Onderzoek, behandeling en begeleiding

Onderzoek, behandeling en begeleiding

Soms zit een kind niet lekker in zijn vel of loopt het thuis of op school niet goed.
Gewoonbijzonder helpt u om meer helderheid hierover te krijgen en biedt zo nodig begeleiding aan door middel van bijvoorbeeld:

Intelligentieonderzoek.
Wanneer er vragen zijn over de cognitieve capaciteiten van uw zoon of dochter, kan er een intelligentieonderzoek afgenomen worden. We werken met de WPPSI-III-NL, de WISC-V-NL, de WISC Non Verbal, de ISD-2 en de Raven (SPM).

Onderzoek naar sociaal-emotionele ontwikkeling.

Observatie, thuis en op school.
Het kan nodig zijn om te kijken hoe het kind of jongere thuis, in de klas of op school functioneert. Een schoolobservatie kan duidelijkheid geven of uw zoon of dochter voldoende de aandacht kan opbrengen, hoe zijn of haar werktempo is of hoe hij of zij met klasgenoten omgaat.

Adviesgesprekken.
Soms blijkt er na de intake dat er geen verdere diagnostiek nodig is, maar dat een paar gesprekken voldoende zijn. Of u wilt een adviesgesprek omdat u met een deskundige over opvoedingsvragen wilt praten.

Ouderbegeleiding.
Bij ouderbegeleiding krijgt u als ouder in gesprekken handvatten en tips die u bij de opvoeding kunt gebruiken. Samen kijken we naar wat nodig is en bespreken we hoe dat verwezenlijkt kan worden.

Leerkrachtbegeleiding.
Bij leerkrachtbegeleiding krijgt u als leerkracht in gesprekken handvatten en tips die u in de omgang met uw leerling kunt gebruiken. Samen kijken we naar wat nodig is en bespreken we hoe dat verwezenlijkt kan worden.

Korte oplossingsgerichte gesprekken.

Cognitieve gedragstherapie (CGT).

Compassion Focused Therapy (CFT).

SOVA-training (zie Coole kikker).

EMDR, traumabehandeling.

Aanmelden intakegesprek
Neem contact op met:
Marion Klein Nagelvoort
e-mail: marion@gewoonbijzonder.net
telefoon: 06 28708999

of met:
Caroline Jansen
e-mail: caroline@gewoonbijzonder.net
telefoon: 06 30908464

Kijk op deze pagina hoe intake procedure werkt